Diensten

Kwaliteit & vakmanschap voor platte en hellende daken

Een kwalitatief dak in bitumen, PVC, EPDM, of dakpannen. Voor nieuwbouw, renovatie, of reparatie. 

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie is vaak een van de grootste energieverspillers in huis. Hier valt dus snel veel winst te behalen! U bespaart niet alleen honderden euro’s op uw energierekening, maar uw huis wordt ook een stuk behaaglijker, u verkleint uw CO₂-uitstoot en laat de waarde van uw woning stijgen.

En naast meer comfort in uw woning start u direct met besparen, gemiddeld zo’n € 600,- per jaar voor een tussenwoning en wel € 1300,- per jaar voor en vrijstaand huis (bron: Milieu Centraal). Hierdoor heeft u de investering snel weer terugverdiend.

Afhankelijk van het type dak, kan van der Westen dakrenovatie & -onderhoud de isolatie op meerdere manieren en met verschillende materialen toepassen. Een dak laten isoleren in combinatie met het vervangen van de aanwezige dakbedekking geeft de garantie van een zorgeloos dak in de toekomst. Benieuwd van welke voordelen u kunt profiteren ? Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u langs voor een adviesgesprek. 

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is beter bekend als dakleer en wordt al vele jaren gebruikt op platte en licht hellende daken. Denk aan schuren, garages, bedrijfspanden, aanbouwen en dakkapellen. Dankzij een combinatie van een relatief lage kostprijs, een lange levensduur en de onderhoudsvriendelijkheid is bitumen erg populair.

Afhankelijk van de specifieke omstandigheden, heeft bitumen dakbedekking een verwachte levensduur van zo’n 25 jaar.

PVC dakbedekking

PVC (Poly Vinyl Chloride) dakbedekking is de meest gebruikte kunststof dakbedekking voor weerbestendige daken. Deze kunststof dakbedekking is thermoplastisch door de toevoeging van weekmakers (en UV-stabilisatoren). Door de soepelheid van het materiaal, kan de dakbedekking uitzetten en krimpen bij temperatuur schommelingen.

PVC dakbedekking is verkrijgbaar in diverse kleuren en is uiteindelijk volledig recyclebaar. Dit materiaal kent een levensduur van 20+ jaar en wordt net als bitumen aangebracht in banen.

EPDM Dakbedekking

EPDM is een waterdichte rubbersoort die geschikt is voor het bedekken van platte daken. EPDM is duurzaam, recyclebaar en als één geheel, zonder naden, aan te brengen op uw dak. EPDM is een uitstekende basis voor een groen dak. en vraagt weinig onderhoud. EPDM wordt als een op maat gemaakt membraam aangebracht en middels primer en lijm bevestigd aan de ondergrond. EPDM dakbedekking is wat kostbaarder, maar kent een lange levensduur van ca. 35 jaar. 

Dakpannen

Dakpannen worden aangebracht op schuine daken en liggen op panlatten. Dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo zijn er keramische dakpannen en betonnen dakpannen en natuurlijk zijn ook gebruikte dakpannen verkrijgbaar voor herstelwerkzaamheden. De levensduur van keramische dakpannen is circa 75 jaar, betonnen dakpannen gaan zo’n 40 jaar mee.

Wanneer dakpannen poreus worden en lekkages veroorzaken, zijn ze aan vervanging toe. Controleer dit door op de pannen te tikken. Een heldere klank is een teken van een goede dakpan, bij een doffe klank zit er vocht in en zijn ze aan vervanging toe. Vervang gescheurde en gebroken dakpannen meteen. Ook ontbrekende of losliggende nokvorsten (ronde pannen die de nok van het dak afdekken) kunnen we voor u plaatsen of bevestigen. 

Lood & Zinkwerk

Het aanbrengen van lood en zink is traditioneel ambachtswerk en zal zelden ontbreken bij de renovatie van uw pand. Door diverse opleidingen en cursussen in de afgelopen jaren, hebben we ons dit ambacht geheel eigen kunnen maken. 

Lood en zink zijn waterkerende materialen en worden gebruikt in dakaansluitingen langs gevels, in dakgoten en voor deklijsten. Zink is het meest gebruikte materiaal om dakgoten van te maken. Het oude lood of zink kan volledig gerecycled en zijn daarmee ontzettend duurzame materialen.

Professioneel, op tijd, elke keer weer!

: Wij streven naar kwaliteit en duurzaamheid in al onze projecten.

3 R ! K
3 R ! K
2021-11-18
Mariette Krabbe
Mariette Krabbe
2021-07-07
Geweldig bedrijf, snelle service en goede en snelle levering
Hidde Schotman
Hidde Schotman
2020-11-14
Henri Ramackers
Henri Ramackers
2020-07-18
Les Menuires
Les Menuires
2019-07-16
Aardige medewerkers, goede nazorg
Stan C. Akubuo
Stan C. Akubuo
2019-04-19